SVENSKA KBT INSTITUTET
VÅR TERAPIMOTTAGNING
Stress
Depression
Ångest
- Generaliserat ångestsyndrom
- Tvångssyndrom
- Specifika fobier
- Social fobi
- Posttraumatiskt stressyndrom
- Paniksyndrom
Relationsproblem
TJÄNSTER TILL FÖRETAG
ARBETA MED KBT I BEHANDLING
ARBETA HOS OSS
SITEMAP

 

 

Generaliserat ångestsyndrom (GAD)

 

Den som besväras av generaliserat ångestsyndrom behöver inte ha några särskilda fobier och lider sällan av panikångest. Istället är det en ständigt gnagande oro för en rad olika saker, stora som små.
      Oron tar mycket kraft och tid och leder inte sällan till att man undviker att exempelvis läsa i tidningen om olyckor eller öppna brev. Den som lider av generaliserat ångestsyndrom ägnar också ofta mycket tid åt att ringa och kolla upp att allt gått bra, att fråga andra vad de tror kommer hända osv.

 

Personen vet att oron är överdriven men tankarna upplevs som svåra att kontrollera. Förutom ständig oro får dessa personer ofta fysiska symptom såsom huvudvärk, magont och svårt att koncentrera sig samt problem med sömnen.
      Man räknar med att 3-5% av befolkningen lider av generaliserat ångestsyndrom. Behandlingen innehåller metoder som bygger på att tidigt hitta faktorer som sätter igång oron, att exponera sig för tankar och situationer samt att hitta alternativ till oron.Effektiv hjälp mot generaliserat ångestsyndrom

Kognitiv beteendeterapi har effekt vid generaliserat ångestsyndrom. Vi på Svenska KBT Institutet har lång erfarenhet av att behandla personer med GAD.

Svenska KBT Institutet, Karlavägen 119, 115 26 Stockholm Tel 08-644 91 80, Fax 08-644 97 05, e-post: info@kbtinstitutet.se